Svet-Stranek.cz
Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006
Re-fly / RYNA - rybářské náčiní

Ryna do dražby:Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006

Ryna do dražby

Zaznamenali jsme ve světě konkursů:
Majetek zkrachovalé společnosti J.M.B. Ryna Hradec Králové (naše reportáž v č. xxxx), která je tradičním výrobcem rybářských potřeb a potřeb pro kuřáky, půjde na konci října do dražby.
Ve firmě, která skončila v konkursu letos v březnu, pracuje více než 80 lidí a výroba nadále běží. Vyvolávací cena bude činit 19,6 milionu korun. Vyplývá to z dražební vyhlášky. Firma J.M.B. Ryna vznikla v roce 1994, kdy převzala výrobní a obchodní aktivity výrobního družstva Znak Hradec Králové, jehož počátky spadají do roku 1932. V 90. letech minulého století J.M.B. Ryna rozšířila výrobní sortiment o koupelnové doplňky a drobné reklamní předměty. Zhruba polovinu produkce společnost exportuje, a to zejména do západní Evropy, Ruska a Severní Ameriky.
"Zejména v koupelnových doplňcích je však pro podnik velkou konkurencí Čína," řekl dříve ČTK konkursní správce Petr Stejskal. Prodávaný areál firmy je u hlavní cesty z centra Hradce Králové na Prahu. Návrh na konkurs hradeckého podniku podala kyperská společnost Stroden Management. Později se k návrhu připojila i samotná J.M.B. Ryna. Vlastníkem úpadce je podle údajů internetové verze obchodního rejstříku Jan Bernhard z Hradce Králové.

(Internet, Konkursní noviny, autor (čtk) 14.9.2005)
návštěvníků stránky
celkem185 996
tento týden213
dnes5