Svet-Stranek.cz
Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006
Re-fly / RYNA - rybářské náčiní

ČENĚK RESL, Re-fly (ČSR 1946 - 1960):Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006

ČENĚK RESL, Re-fly (ČSR 1946 - 1960)

*VODOMIL. Pstruhová jednoháčková třpytka, ručně malovaná. Zleva velikost lžičky 28 mm a 40 mm, váha 5,66 g. Originální balení na kartě.
*FANTOM. Pstruhová pestrobarevná péřová třpytka s křidélkovou rotační hlavičkou (niklovaná), montovaná s umělou muškou (Zulu). Originální balení na kartě.
Detail.
Odborníkem v úpravě pestrobarevných mušek je v lidovém družstvu DIK Hradec Králové Čeněk Resl ml. (Československé RYBÁŘSTVÍ, březen 1958)
TROUT SPINNER RE-FLY. Fantom. Rybosport. ČENĚK RESL, HRADEC KRÁLOVÉ I. Československý výrobek.
Korespondence pana Čeňka Resla ze 17. září 1947.
Korespondence pana Čeňka Resla z 25. listopadu 1947.
Inzerce v letech 1947 - 1948 (Československý RYBÁŘ).
Umělá muška pstruhová mokrá. Velikost 10. Balení 12 kusů běžných druhů, adjustovaných na kartě.
*FANTOM. Pstruhová pestrobarevná péřová třpytka s křidélkovou rotační hlavičkou (stříbřená), montovaná s umělou muškou (Red Palmer). Originální balení na kartě.
Detail.
Detail.
*Druh 331. Pestrobarevná péřová třpytka s křidélkovou rotační hlavičkou a olověnou zátěží, montovaná s velkou vláčecí muškou. Originální balení na kartě.
Detail.
Detail.
Detail.
*PSTRUH, druh 81, velikost 42 mm, váha 2 g. Rybka z umělé hmoty, pestře malovaná, dutá, s otvorem pro vniknutí vody do rybky pro zvýšení její váhy, montovaná s jednoháčkem navázaným na nástavci ze silonového vlasce. Originální balení na kartě.
Resls Celluloid Baits No. 81 ''RE-FLY''  Hradec Králové, CZECHOSLOVAKIA.
*BLESK, zleva velikost 20 mm (měděný), velikost 25 mm (mosazný) a velikost 30 mm (niklovaný). Devon montovaný na strunovém ocelovém drátu, nasazený na kovové, lehce otáčivé korálky, s trojháčkem, zavěšeným na spirálovém očku, lehce vyměnitelným.
*BLESK, velikost 1, délka 25 mm, 3 g. Zleva mosazný, vpravo niklovaný, ručně pomalovaný. Montován na strunovém ocelovém drátu, nasazený na skleněné, lehce otáčivé korálky, s trojháčkem, zavěšeným na spirálovém očku, lehce vyměnitelným.
*JISKRA s olověnou hlavičkou, druh 51/3, velikost lžičky 22 mm. Pstruhová a okounová třpytka lžičkového tvaru, pro silnější proudy. Měděná. Originální balení na kartě.
Detail.
Detail.
*LEDVINKA s olůvkem, druh 320, velikost lžičky 22 mm. Niklovaná. Nesignováno. Originální balení na kartě (pův. určeno k adjustaci třpytek Jiskra).
Detail splétaného střapce.
Detail.
*METUJ, velikost 2, velikost lžičky 16 mm. Výtečná pstruhová a bolenová třpytka lžičkového tvaru, s vyměnitelnou velkou vláčecí muškou, vázanou na jednoháčku. Niklovaná. Originální balení na kartě.
Detail.
*Rotační třpytky typu Jiskra (trojháček montovaný s umělou muškou), velikost lžičky 28 mm. Niklovaná, spodní strana červeně lakovaná. Originální balení na kartě (vpravo pův. určeno k adjustaci třpytky Hron).
Detail.
*JISKRA, velikost 2, velikost lžičky 16 mm. Nejžádanější druh pstruhové a okounové třpytky lžičkového tvaru, s trojháčkem. Niklovaná, spodní strana červeně lakovaná. Originální balení na kartě.
*TORPEDO, druh 23/1, 25 mm, 3 g. Niklovaná nebo mosazná dvoukřidélková lehce otáčivá třpytka, montovaná na kovové trubičce s opeřeným trojháčkem. Velmi žádaný a oblíbený druh pro lov všech dravých ryb. Nesignováno. Originální balení na kartě.
*PUNKVA, 45 mm, 4 g. Jednoháčková pstruhová třpytka, červeně lakovaná, ručně pomalovaná. Signace Re-fly. Originální balení na kartě.
Spodní strana.
*PUNKVA, 45 mm, 4 g. Niklovaná třpytka typu Heintz, montovaná s trojháčkem. Originální balení na kartě.
Detail.
*VYDRA, číslo 6, 50 mm, 14 g. Hlavatková a štiková třpytka podlouhlého stočeného tvaru, s vlnitým chodem a s trojháčkem. Mosazná. Signace Re-fly. Originální balení na kartě.
*VYDRA, druh 100/2, 38 mm. Pstruhová a okounová třpytka úzkého tvaru, stočená, pevně montovaná, jednoháčková s umělou muškou. Niklovaná. Nesignováno. Originální balení na kartě.
*SÁZAVA, číslo 6, velikost lžičky 40 mm, 9 g. Lžičkový tvar třpytky bez šupinek, vhodný k lovu všech dravých ryb. Stříbřená. Signace Re-fly. Originální balení na kartě.
*SÁZAVA, číslo 7, velikost lžičky 50 mm, 12 g. Třpytka lžičkového tvaru bez šupinek, vhodná k lovu všech dravých ryb. Stříbřená. Signace Re-fly. Originální balení na kartě.
Detail signace Re-fly.
Trout Spinner Re:Fly OTAVA.
*OTAVA, 30 mm, 1 g. Jednoháčková pstruhová třpytka, niklovaná nebo mosazná, s barevnou hlavičkou. Nesignováno. Originální balení ve skleněné tubě s uzávěrem.
*Umělá muška Re-fly, druh Royal Coachmann, číslo 7- 8. Rybosport, ČENĚK RESL, HRADEC KRÁLOVÉ I. Československý výrobek. Originální balení na kartě.
*Papírová krabička s kartou umělých mušek Re-fly. Krabička byla s velkou pravděpodobností vyrobená firmou František Nutil, Solnice, viz. objednávky pana Čeňka Resla z konce roku 1947.
Reklamní štítek z roku 1948.
*Karta umělých mušek Re-fly, č. 14 a č. 12.
Muškový nástavec Re-fly.
Muškové nástavce, druh 4002, délka 2 yds, medium, 12 kusů.
Detail štítku.
Vázané udice Re-fly, druh 3001/A, velikost 12, 10 kusů.
*VODOMIL, 40 mm, 5,66 g. Jednoháčková pstruhová třpytka, ručně malovaná. Signace Re-fly.
Spodní strana.
Jednoháčkové pstruhové třpytky Re-fly (Otava, Punkva, Vodomil).
*Wobbler Re-fly. Dřevěná lakovaná rybka, délka 95 mm, váha 21 g, dvoudílná, montovaná s 2 dvojháčky a kovovou lopatkou se signací. Rarita!
Detail signace Re-fly.
*Wobbler Re-fly. Dřevěná lakovaná rybka (modrý hřbet), délka 80 mm, váha 9 g, jednodílná, montovaná s 1 dvojháčkem a kovovou lopatkou se signací. Rarita!
Detail signace Re-fly.
*Wobbler Re-fly. Dřevěná lakovaná rybka (modrý hřbet), délka 100 mm, váha 14 g, jednodílná, montovaná s 2 dvojháčky a kovovou lopatkou se signací. Rarita!
Detail signace Re-fly.
STŘEVLE, druh 70/1, velikost 42 mm, váha 2 g. Gumová rybka, pestře malovaná, oblíbená a úspěšná při lovu pstruhů. Nesignováno, markanty Re-fly.
STŘEVLE, druh 70/2, velikost 60 mm, váha 2,5 g. Gumová rybka, pestře malovaná, oblíbená a úspěšná při lovu pstruhů. Nesignováno, markanty Re-fly.
Gumové rybky Re-fly.
MORAVA, druh 40/1,2, velikost lžiček 13 mm a 16 mm, 2 g. Oblíbená dvoulžičková mušková třpytka, vyráběná ve dvou velikostech. Niklovaná, spodní strana červeně lakovaná. Nesignováno, markanty Re-fly.
METUJ, druh 30/4, velikost lžičky 28 mm, 3 g. Výtečná pstruhová a bolenová třpytka lžičkového tvaru vyráběná ve 4 velikostech, s vyměnitelnou velkou vláčecí muškou, vázanou na jednoháčku. Niklovaná. Nesignováno, markanty Re-fly.
TYGR 7, velikost lžičky 55 mm, 10 g (vyrobeno z duralu). Úspěšná štiková třpytka lžičkového tvaru, s olověnou hlavičkou, s trojháčkem. Spodní strana červeně lakovaná. Neznačená, markanty Re-fly.
Detail.
FAVORIT, velikost lžičky 22 + 16 mm, varianta s jednoháčkem. Dvoudílná kombinovaná třpytka, lžička s křidélkovou vrtulkou, zvlášť osvědčená při lovu bolenů. Niklovaná. Nesignováno, markanty Re-fly.
*HRON, druh 1005, 55 mm, 15 g. Štiková třpytka lžičkového tvaru, se šupinkami, s trojháčkem. Černě niklovaná a niklovaná. Signace Re-fly.
*HRON, 55 mm, 5 g. Štiková třpytka lžičkového tvaru, se šupinkami, vyrobená z velmi lehké slitiny hliníku - duralu, s perforací. Signace Re-fly.
Třpytky Hron Re-fly (vlevo nejstarší typ, spodní strana žluto-červeně lakovaná).
*HRON, velikost lžičky 55 mm. Spodní strana žluto-červeně nebo modro-žlutě lakovaná. Vrchní strana niklovaná. Signace Re-fly.
*VÁH, druh 1016, velikost lžičky 83 mm, 33 g. Zleva stříbřená, černě niklovaná a měděná. Výtečná masívní hlavatková a štiková třpytka pro přehradní lov a do silných proudů, se šupinkami. Neznačená, markanty Re-fly.
*VÁH, druh 1016, velikost lžičky 83 mm, 33 g. Spodní strana.
Detail.
*VYDRA, druh 100/20 (číslování dle katalogu Pragoexport, 50. léta), 37 mm, 3 g. Pstruhová a okounová třpytka úzkého tvaru, stočená, pevně montovaná, jednoháčková s červeným střapcem. Mosazná. Signace Re-fly.
VYDRA, pstruhová a okounová třpytka úzkého tvaru, stočená, pevně montovaná, jednoháčková s červeným střapcem. Shora druh 100/20 (číslování dle katalogu Pragoexport, 50. léta), 37 mm a druh 100/10, 27 mm. Nesignováno, markanty Re-fly.
*VYDRA, 53 mm, 14,25 g. Hlavatková a štiková třpytka podlouhlého stočeného tvaru, s vlnitým chodem a s trojháčkem. Stříbřená. Signace Re-fly.
VYDRA, 65 mm. Hlavatková a štiková třpytka podlouhlého stočeného tvaru, s vlnitým chodem a s trojháčkem. Vyrobená z těžkého mosazného plechu. Zleva 20 g, 20 g, 17 g a 15 g (zeleně lakovaná). Signace Re-fly.
Kolekce třpytek Vydra Re-fly.
*TORPEDO, druh 23/1, 25 mm, 3 g. Niklovaná dvoukřidélková lehce otáčivá třpytka, montovaná na kovové trubičce s trojháčkem. Velmi žádaný a oblíbený druh pro lov všech dravých ryb. Signace Re-fly.
Detail signace Re-fly.
*TORPEDO, druh 23/2, 35 mm, 6 g. Niklovaná dvoukřidélková lehce otáčivá třpytka, montovaná na kovové trubičce s opeřeným trojháčkem. Velmi žádaný a oblíbený druh pro lov všech dravých ryb. Spodní strana červeně lakovaná. Signace Re-fly.
Kolekce třpytek Torpedo Re-fly.
návštěvníků stránky
celkem184 922
tento týden721
dnes148