Svet-Stranek.cz
Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006
Re-fly / RYNA - rybářské náčiní

Rybářské náčiní:Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006

Rybářské náčiní

Výrobní družstvo ZNAK Hradec Králové se v poslední době zaměřilo ve svém inovačním programu na rozšíření dosavadního sortimentu o další nové žádané výrobky.
Na vnitřní trh byly uvedeny mušky Streamer, do výroby byly zařazeny nové druhy třpytek, například oblíbené třpytky Lipno v dalších velikostech a dezénech, třpytky Vydra, Škeble, Perla v niklu nebo v barevném dekoru. Tyto třpytky byly dodány v závěru září minulého roku obchodním organizacím Prior. Ve IV. čtvrtletí minulého roku byly nabídnuty další nové typy balzových splávků a olověné zátěže Delta.
Po několika letech se vracíme k výrobě woblerů. Do výroby byly zařazeny woblery Twist v provedení Standart, Ni, Ms. Dodávány budou v různých barevných kombinacích.
Základní vedení wobleru je jednoduché a umožňuje rybáři mnoho jemných obměn, které činí lov zajímavým. Duté tělo wobleru způsobuje, že je stále nadnášen, takže plave přirozeně na hladině a teprve tahem vlasce se potápí. Při správné rychlosti wobleru ve vodě dochází k jeho ladnému vlnění, které napodobuje přirozený pohyb ryby. Při povolení vlasce se wobler vynoří.
Střídavé vedení wobleru ze strany na stranu v různé hloubce činí jeho pohyb pro dravce ještě lákavější. V silném proudu může wobler stát v určité hloubce na jednom místě a pouze krátkým popotažením a nepatrným vychýlením na stranu může imitovat nástrahu stojící na místě.
Nejrůznější možnosti vedení wobleru střídavým tahem a povolováním vlasce zvyšují efektivnost a úspěšnost lovu.
Kromě těchto návnad se připravuje rozšíření výroby o polystyrénové woblery RYNA velikost 40 mm a 65 mm, v provedení plotice, mřenka a okoun. Menší typ je potápivý, větší typ je potápivý i plovoucí.
Výroba ověřovací serie by měla být zahájena nejpozději začátkem tohoto roku.

(Rybářství, leden 1986)
návštěvníků stránky
celkem186 071
tento týden288
dnes80