Svet-Stranek.cz
Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006
Re-fly / RYNA - rybářské náčiní

Bambusové pruty RYNA:Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006

Bambusové pruty RYNA

...Kromě kompletně vybavených prutů dodává družstvo DIK pro domácí kutily bambusové pruty polohotové v různých délkách...
(článek Výstava lodí a táboření, Československé RYBÁŘSTVÍ, červen 1957)

Bambusové pruty jsou pružné, pevné a lehké. Tyto vlastnosti mají i pruty značných délek. Proto si je rybáři oblíbili k lovu kaprovitých ryb, zvláště cejnů, a stále je žádají. Bambusové pruty se vyrábějí z vytříděného materiálu a dodávají se odborně vyrovnané v různém provedení, a to buď jednodílné v celku, v délkách 1,5 až 5 m, nebo dvoudílné a třídílné.
(Katalog RYNA, 1960)
Rybářská souprava pro mladé rybáře v plastikovém pouzdře obsahuje prut, vlasec, naviják, zátěže, plováky, třpytky s háčky. Kčs 89,- Katalog Magnet, 1969 -70. (pozn.: v červeném kroužku je označen dětský vlasec - vijáček)
Rybářská souprava pro mladé rybáře v plastikovém pouzdře. Obsahuje třídílný bambusový prut (délka složeného prutu 180 cm, lakovaný, vyvazovaný, s vodicími očky a očkem koncovým, s rukojetí z drceného korku s posuvnými kroužky k upevnění navijáku),...
...otočný naviják Tokoz (série 95), dvoubarevný splávek (druh 3041, z umělé hmoty, s husím brčkem) a 2 třpytky na kartě (Ponrava, Červenoočka). Vyrobeno do roku 1976. (pozn.: v soupravě chybí zátěže, vlasec a háčky)
Detail.
Detail.
Dětský prut bambusový, dvoudílný, délka složeného prutu cca 220 cm. Lakovaný, vyvazovaný, s vodicími očky (naváděcí očko s keramickou vložkou) a očkem koncovým, s dřevěnou rukojetí s posuvnými kroužky k upevnění navijáku.
Detail.
Detail.
Detail.
Detail.
Bambusový prut, pětidílný (tzv. cestovní), délka složeného prutu cca 230 cm. Lakovaný, vyvazovaný, s vodicími očky a očkem koncovým, s rukojetí z drceného korku a šroubovým kovovým držákem navijáku (světle modrozelený elox).
Originální plátěné pouzdro na prut slouží k dobrému uložení a jako ochranný obal.
Detail.
Detail.
Bambusový prut, pětidílný (tzv. cestovní), délka složeného prutu cca 220 cm. Lakovaný, vyvazovaný, s vodicími očky a očkem koncovým, s rukojetí z plného korku a šroubovým kovovým držákem navijáku (černý elox).
Detail.
Detail.
Bambusové (tzv. cestovní) pruty RYNA.
Koncové patky bambusových prutů RYNA.
Bambusový prut, třídílný, délka složeného prutu cca 300 cm. Lakovaný, vyvazovaný, s vodicími očky a očkem koncovým, s rukojetí z drceného korku a s posuvnými kroužky k upevnění navijáku. (pozn.: prut je vyroben ze světlého bambusu, který je tmavě lakován)
Detail.
Detail.
Detail.
Bambusový prut, dvoudílný, délka složeného prutu cca 300 cm. Lakovaný, vyvazovaný, s vodicími očky (naváděcí očko s keramickou vložkou) a očkem koncovým, s držákem navijáku můstkovým. (pozn.: červený gumový knoflík nemusí patřit k originálnímu prutu RYNA)
Detail.
Detail.
Bambusový prut, třídílný, délka složeného prutu cca 480 cm. Lakovaný, vyvazovaný, s vodicími očky (naváděcí a koncové očko s keramickou vložkou). Prut není z výroby osazen držákem navijáku.
Detail.
Detail.
Dle katalogu RYNA 1960 je pod číslem 114 uvedena délka prutu 420 cm, cedulka pravděpodobně bude patřit k bambusovému prutu na další fotografii (vpravo).
Bambusové pruty RYNA, třídílné. Zleva délka složeného prutu 480 cm, 450 cm a 420 cm.
Originální cedulka k bambusové špičce, druh 100/5. Délka špičky 231 - 260 cm. Cena 13 Kčs. Výrobce ZNAK HK.
návštěvníků stránky
celkem185 935
tento týden152
dnes30