Svet-Stranek.cz
Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006
Re-fly / RYNA - rybářské náčiní

Myslete dopředu - kupujte včas !:Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006

Myslete dopředu - kupujte včas !

Každý rybář věnující se přívlači pečlivě sleduje, co je pro tuto disciplínu nového. Letos je to výrobní družstvo Znak v Hradci Králové, které pod známou ochrannou značkou Ryna obohatilo trh o nové třpytky Comet ve třech velikostech ( 1 - 3 ) a Erbs ve čtyřech velikostech ( 0 - 3 ). Třpytky Comet stojí od 7 - 7,40 Kčs a dostanete je ve třech provedeních, třpytky Erbs stojí od 6 - 9 Kčs, podle velikosti a barvy. Třpytkaři velmi dobře vědí, co to je chytit se na háček, a proto jistě ocení i vakuové balení nových třpytek, které se dají spolu s obalem odstřihnout.
Výrobní družstvo se však nemůže tak úzce specializovat a myslet jen na třpytkaře. Proto např. pro ty, kteří chytají na položenou, připravilo několik žádaných splávků. Hradečtí je vyrábějí pod názvem Svítící poskok pro chytání na položenou - za 2 Kčs z umělé hmoty a za 2,40 Kčs dostanete korkový poskok bílý. Oblíbený je i svítící splávek pro večerní chytání za 1 Kčs. Korkovým rozříznutým splávkům dává mnoho rybářů přednost hlavně pro rychlou manipulaci. Vyrábějí se v 7 velikostech a v ceně od 1,20 do 3 Kčs. Úspěšnou novinkou je vyndavač háčků za 1 Kčs, který rybářům doporučuje i komise pro rybářské náčiní ČRS.
Nevláčí se však jen třpytkou. Pro ty, kteří na vlasec raději přiváží wobblera, vyrábí nyní v.d. Znak několik druhů, které jsou rovnocenné dražším zahraničním výrobkům. Jejich povrchová úprava byla zlepšena natolik, že dřívější stížnosti na barvu prakticky odpadají.
Hospodyňky se již setkaly ve svém kuchyňském království s mnoha hradeckými výrobky. Těm, kteří pomlouvají ryby jen proto, že je musí oškrabat, doporučujeme škrabku za 5 Kčs. Novinkou ve Znaku je závěsný pérový splávek před špičkou prutu, který bude na trhu ve 3. čtvrtletí v 5 obměnách, stejně jako dlouho očekávané lehké, štíhlé korkové splávky pro jemné chytání na plavanou - jsou ve 3 velikostech.
V Hradci Králové vyrábějí tedy nejen pro třpytkaře, ale pro všechny zájemce o sportovní rybolov. Výrobky družstva Znak dostanete ve všech prodejnách obchodu Drobné zboží v celé republice.
Sezóna přívlače je za dveřmi, proto se zamyslete včas a nakupte dopředu !

(Rybářství, červenec 1971)
návštěvníků stránky
celkem186 001
tento týden218
dnes10