Svet-Stranek.cz
Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006
Re-fly / RYNA - rybářské náčiní

RYBÁŘ ´96:Sběratelské stránky rybářských výrobků královéhradecké provenience 1946 - 2006

RYBÁŘ ´96

Pod tímto označením proběhla v Praze - Holešovicích ve Veletržním paláci, od pátku 15. do pondělí 18. března 1996 již druhá kontraktační výstava - bez nadsázky lze říci veletrh - rybářských potřeb a služeb, jaká se kdy na území České republiky konala. Na ploše bezmála tři tisíce metrů čtverečních se sešlo přes padesát firem z Čech, Moravy, Slezska, Slovenska a Polska, které se zabývají prodejem speciální rybářské techniky, vybavení pro sportovní rybolov a potřeb pro využití volného času. Přítomným zájemcům se nabízelo a předvádělo prakticky vše, co současná věda pro rybáře ve světě vymyslela. Každá z vystavujících firem současně zastupovala jednu nebo i několik výrobních a distribučních světových společností z různých kontinentů. Bylo zde i možno vidět vynikající nabídku zboží z řady evropských států, ale i Asie, Ameriky a Austrálie. Vedle světových značek však nezanikla ani jména našich výrobců rybářských potřeb, jako jsou SILON Planá n. Lužnicí (vlasce), RYNA Hradec Králové (rybářská bižuterie), DRUCHEMA Praha (pruty), SONA Žďár n. Sázavou (pruty), M - art (Hodonín) České Budějovice (háčky), ŘEZÁČ Tišnov (sítě a drobná sakovina) a další menší výrobci, kteří se začínají prosazovat na domácím i zahraničním trhu.
Tisíce návštěvníků z domova i ciziny, kteří výstavu navštívili mohlo konfrontovat současnost s nepříliš vzdálenou minulostí, kdy každý dnes již běžně vystavovaný exponát býval předmětem nebývalého zájmu a nedostupným snem každého rybáře. Většina dnes vystavených výrobků je na českém trhu samozřejmostí a lze je získat třeba již za několik dnů po skončení výstavy u prodávající firmy.
Výstava se stala přehlídkou vynalézavosti, technického umu a konečně i schopnosti našich podnikatelů zajistit celý bohatý sortiment pro náš, stále ještě hladový trh.

(Rybářství, červen 1996)
návštěvníků stránky
celkem186 124
tento týden341
dnes42